top of page
IMG_3067-kopie.jpg

Even iets
over mij

OPTIMIZE YOUR BUSINESS TODAY!

LATEN WE KENNISMAKEN!

Malou Akkerman

In het bedrijfsleven is het essentieel om een bedrijfsjurist / interne juridische adviseur te hebben. Als ervaren bedrijfsjurist (profiel Commander (ENTJ)) ben ik gespecialiseerd in het proactief ondersteunen van bedrijven zoals het uwe om ervoor te zorgen dat juridische kwesties uw succes mogelijk maken.

 

Met een gevarieerde achtergrond in de industrie heb ik Serie B financieringsrondes van EUR 30 miljoen gefaciliteerd, juridische kaders voor de toeleveringsketen opgezet en Customer Care en HR-praktijken verbeterd om groei te stimuleren. Van het opstellen van contracten tot compliance management, ik stroomlijn processen, stel belangen veilig en onderhandel over contracten.

 

Preventie is de sleutel; mijn proactieve aanpak integreert juridische strategie in uw bedrijfsplanning vanaf het begin. Ik vind het heerlijk om met eigenaren te brainstormen om processen te optimaliseren en naleving te garanderen, zodat onnodige juridische hindernissen worden vermeden.

 

Benieuwd wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Laten we bij een kopje koffie praten. ☕

 

Laten we samen groeien.

IMG_0798.JPG

"Ik sta voor juridische rust voor iedere ondernemer"

Missie

Akkerman | Juridisch Advies is ontstaan vanuit een drive dat het ‘anders’ kan, dat het anders moet. Ik wil de wereld van juridisch advies/advocatuur opschudden en veranderen. Deze energie en passie zijn het vertrekpunt geweest van mijn missie: juridische rust voor iedere ondernemer.

Een jurist moet je vertrouwen. De huidige wereld van juridische zaken is voor de meeste ondernemers ondoorzichtig en niet tastbaar. De juridische wereld is niet toegankelijk en het vertrouwen ontbreekt. Dát kan anders.

Vernieuwing. Daar ga ik voor. Akkerman | Juridisch Advies is laagdrempelig, helder in afspraken en fris in het juridische landschap. Dat betekent dat je mij ‘even kunt bellen’ zonder dat de teller gaat lopen.

Ik wil vooraf met je mee denken in plaats van achteraf de problemen op te lossen. Daarnaast wil ik dat jij de inhoud van de documenten van je bedrijf begrijpt én na een gesprek met mij precies weet wat je moet doen! 

Proactief voorkomen in plaats van reactief oplossen.

Partners:

Make juridisch advies sexy again! Dat is het motto van een te gekke samenwerking waar ik ontzettend trots op ben. Soms kom je namelijk mensen in je leven tegen waarbij je direct voelt dat je dezelfde koers vaart. Aan dat rijtje mag ik weer twee mensen toevoegen, namelijk de oprichters van Mooiedingenmakers: Koen Haringa en Henk Rigter.  

 

Waarom een samenwerking met MDM?

Zodra je weet wie Koen en Henk van Mooiedingenmakers zijn, is de vraag “waarom een samenwerking?” beantwoord. De twee oprichters van Mooiedingenmakers verbinden, inspireren en ze willen echt

verandering brengen in de wereld van de makers. Nog beter: deze verandering brengen ze ook echt teweeg! Ben je nog geen lid of werk je als bedrijf nog niet samen met Mooiedingenmakers? Lees meer over hun missie en je zult helemaal begrijpen waarom ik direct de champagnefles opentrok nadat ik officieel partner werd van dit bedrijf.  

Wat gaan we doen? 

Onder het motto “Make juridisch advies sexy again” zullen wij de komende periode de meest gave projecten starten. Niet om er zelf beter van te worden. Nee. Juist om ervoor te zorgen dat we er allemaal beter van worden! 

 

Hoe gaan we dat doen?

Nu zijn juridische documenten misschien (nog) geen sexy onderwerp, maar in mijn samenwerking met Mooiedingenmakers gaan we daar verandering in brengen! Dat werkt bijvoorbeeld zo:

Daarnaast ga ik de leden van MDM ondersteunen bij juridische vragen. Alle leden van Mooiedingenmakers kunnen gratis een vraag stellen aan mij. Je mailt naar mooi@mooiedingenmakers.nl en zij koppelen jou weer aan mij. Ik ga samen met jou zoeken naar een oplossing en we maken een plan van aanpak. Vloeien er andere werkzaamheden uit voort? Dan spreken we samen af hoe verder te werken.

Super leuk, maar waar moet je dan aan denken wat betreft juridische vragen?

Dit kan van alles zijn! Heeft iemand inbreuk gemaakt op jouw auteursrecht? Wil je graag dat iemand jouw contract doorleest of wil je graag even sparren over mogelijke risico’s van een samenwerking? Voor alles waar een juridisch tintje aan zit kun je bij mij terecht. Blijf dus niet met je juridische vragen lopen, stel ze aan mij.

Voor wie is deze samenwerking interessant?

Voor iedereen die mooie dingen maakt! Wij gaan creators helpen om op juridisch gebied meer zekerheid te krijgen, te verbeteren en wij gaan jullie versterken! 

Ben jij een fotograaf, artiest, schrijver, schilder, ontwerper, spreker of heb jij een ander beroep waarbij jij mooie dingen maakt? Meld je aan als lid bij mooiedingenmakers.nl en/of houdt ons goed in de gaten.  

Reviews

“Malou heeft mij super geholpen met het op orde maken van de juridische documenten op mijn website. Ik vond het heel erg fijn dat ze ook alle tijd nam om zowel vooraf als achteraf de documenten die nodig waren te bespreken om zo iets te maken dat ook bij je bedrijf past.


Daarnaast heeft ze mij ook geholpen bij het oplossen van een plagiaatzaak. De tegenpartij weigerde te betalen voor teksten van mij die ze ongevraagd commercieel hadden gebruik. Nadat Malou een brief had gestuurd was het binnen 24 uur opgelost!“

Henk Leutscher
A Guide to Leeuwarden

“Malou is een enthousiaste dame met verstand van zaken. Met haar wijze van aanpak denkt ze met je mee als ondernemer om alle valkuilen af te dichten. Maar ook over wat is noodzakelijk en wat niet.

 

Mij heeft ze geholpen met het opzetten van algemene voorwaarden en de privacyverklaring. Door middel van de gesprekken die zij met jou voert achterhaalt zij precies datgene dat noodzakelijk is voor jouw business en de toon die jij als ondernemer neer wilt zetten in je officiële documenten waardoor de concepten al direct de juiste look en feel hebben en deze, eventueel met kleine aanpassing, definitief gemaakt kunnen worden.

 

Naast de aangegane opdracht denkt ze daarnaast ook zeker nog met je mee over het grote geheel van je onderneming.“

Karin Kuper
AQuraat

“Malou heeft me geholpen met de juiste juridische documenten voor mijn Affiliate Website. Deze zijn nu 100% op orde. Super fijn en compleet pakket. Kant en klaar!

 

Ik ben er enorm content mee en heb de documenten met plezier geplaatst! Malou heeft me netjes en professioneel geholpen. Reageert snel terug.

 

Een echte aanrader dus!“

Anoniem

Anoniem bedrijf

PROFESSIONALISEER JE BEDRIJF VANDAAG

Plan een gratis intakegesprek

bottom of page