top of page

Beperk je ondernemersrisico’s: regel je juridische documenten!

Zeker als startende ondernemer is het van belang dat je klant gewoon op tijd betaalt. Heb je niets geregeld? Dan wordt het heel lastig om je klant daarop aan te spreken.


In een aantal juridische documenten kun je een hoop ellende achteraf voorkomen. Er zijn uiteraard wettelijke regelingen waar je op terug kunt vallen, maar juist specifieke voorwaarden die passen bij jouw bedrijf zet je in de juridische documenten. Jij bepaalt hoe je een dienst levert en hoe je verdere afwikkeling graag ziet. Laat de wet en een wanbetalende klant dat niet voor je bepalen.


Oke, dat je iets moet regelen is je nu wel duidelijk! Maar wat moet je dan regelen? Ik adviseer je om als starter in ieder geval deze documenten te gebruiken:


  • algemene voorwaarden

  • overeenkomst van opdracht

  • privacyverklaring


In deze documenten kun je beschrijven wat je doet en bepaal jij de spelregels van de samenwerking met je klant. Welke zaken regel je daarin? Denk aan: aansprakelijkheid, eigendomsrechten, levertijd, betalingstermijn en eventuele garanties.


Let op! Juridische documenten zijn altijd maatwerk. Kopieer niet zomaar iets van je concurrent. Laat de documenten aansluiten bij jouw bedrijf!1 weergave0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page