top of page

Coaches, voorkom conflicten. Volg deze tips!

Ik help ontzettend veel coaches bij het oplossen van conflicten met klanten. Conflicten die vaak voorkomen hadden kunnen worden. Door mijn ervaring in het juridisch bijstaan van coaches zie ik waar ze tegenaan lopen, maar ik zie ook de oplossing!


Er zijn genoeg coaches die nog nooit een conflict hebben gehad en ineens bij mij moeten aankloppen voor juridische hulp. Bijvoorbeeld door de klant die last minute afbelt of gewoon niet komt opdagen. Daar sta je dan met je goeie gedrag op je klant te wachten. Tijd die je ergens anders in had kunnen steken.


Maar er zijn ook grotere conflicten waar je tegenaan kunt lopen, want wat als een klant na afronding van een traject het betaalde geld ineens terug wil? Of halverwege wil stoppen omdat ze meer resultaten hadden verwacht? Hoe ga je daar mee om?


Iedere ondernemer krijgt wel eens te maken met een vervelende klant. Het belangrijkste is hoe je een conflict het beste kunt oplossen. Nee, nog beter: hoe je dit voorkomt!


Dat kun je doen door een aantal belangrijke stappen te volgen:

  1. Maak altijd duidelijke afspraken met je klant, bijvoorbeeld over het afzeggen van een afspraak, de planning en de kosten. Hiermee stem je de verwachtingen op elkaar af.

  2. Maak geen beloftes! Beloftes maken schuld, ook bij klanten die zelf geen stap zetten.

  3. Schrijf alle afspraken op en stuur dit naar je klant! Door verwachtingen af te stemmen voorkom je discussies omtrent de inhoud van de afspraken.

  4. Zorg voor goede algemene voorwaarden. Door algemene voorwaarden bepaal jij de spelregels van de samenwerking.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page