Ga je samenwerken met een ander bedrijf? Dan is het belangrijk om alle afspraken die je met de ander maakt schriftelijk vast te leggen. Schriftelijke afspraken geven je een beter onderhandelingspositie en voorkomt (oneindige) discussies omtrent de inhoud van de gemaakte afspraken.
Waar moet ik rekening mee houden
Als je een samenwerkingsovereenkomst gaat sluiten met een ander bedrijf moet je een aantal zaken in je achterhoofd houden.
Het opstellen en onderhandelen van een samenwerkingsovereenkomst kan even duren. Meestal begin je direct met de samenwerking en is de samenwerkingsovereenkomst een overeenkomst ‘die je nog even moet opstellen’. Voorkom dit zoveel mogelijk. Ga met elkaar om tafel en bespreek de highlights van het contract. Je kunt een jurist alle essentiële onderdelen laten uitwerken, maar zorg dat vanaf het begin duidelijk is wie wat gaat doen!
Houd in je achterhoofd dat de zaken ook niet goed kunnen verlopen. Een samenwerkingsovereenkomst regelt uiteraard de verdeling van de winst en wie wat mag doen. Bedenk ook dat het helemaal de verkeerde kant op kan. In dat geval moet je en overeenkomst hebben waar je op terug kunnen vallen. Bespreek vooraf dus ook wat je gaat doen als het niet goed gaat. Wie krijgt de domeinnaam? Wie mag – eventueel – verder met het project? Etc.
Комментарии