top of page

Iedere coach zou moeten werken met algemene voorwaarden. Waarom? Lees vooral door!

In mijn vorige post haalde ik ze al even kort aan: de algemene voorwaarden! Voor coaches zijn algemene voorwaarden ontzettend belangrijk. Ik leg je uit waarom!


Iedere ondernemer zou met eigen algemene voorwaarden moeten werken, maar juist voor coaches zijn algemene voorwaarden extra belangrijk. Een coach levert namelijk vaak een product waar een klant veel van verwacht. Jij bent de ervaringsdeskundige op het gebied waarin de klant verder geholpen wil worden! Dat is de reden dat ze bij jou aankloppen.


Ik twijfel er echt niet aan of jij goed bent in je vak. Maar bepaal ook de spelregel hoe je eventuele conflicten kunt oplossen. Dit hoeft niet in een moeilijk betoog, waarbij een klant het benauwd krijgt als ze je voorwaarden lezen. Nee, zorg dat jij voorwaarden hebt die precies bij je passen.


Maar wat regel je dan in algemene voorwaarden?


Voor coaches zijn een aantal zaken belangrijk:

  1. Geef aan dat je levert op basis van een inspanningsverplichting die geldt voor beide kanten! Vaak moet een klant zelf ook stappen zetten om te verbeteren in het vak dat jij aanbiedt, dus samenwerking is essentieel om de gestelde doelen te behalen.

  2. Geef aan hoe een klant een afspraak kan verzetten, afzeggen en welke kosten je in rekening brengt.

  3. Bepaal hoe een klant een overeenkomst kan beëindigen en beschrijf hoe de afronding zal verlopen. Bedenk altijd van te voren een exitstrategie.

  4. Heb jij een eigen methodiek ontwikkeld en wil je voorkomen dat iemand er met jouw ideeën vandoor gaat? In de algemene voorwaarden kun je ze hier al duidelijk op wijzen (inclusief de boete indien ze er wel met jouw ideeën vandoor gaan).

Daarnaast zijn er ook een aantal wettelijke verplichtingen die je moet regelen als coach. Welke dat zijn, lees je volgende week in mijn posts!


Voor nu nog een klein verkooppraatje: ik kan algemene voorwaarden maken die precies passen bij de tone of voice van je bedrijf. Ben jij een no nonsense coach, kort en krachtige algemene voorwaarden it is! Of houd je juist van humor tijdens je coaching? Stop dit dan ook in je voorwaarden!

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page