top of page

Is een disclaimer nou echt nodig?

Een disclaimer is niet verplicht en heeft zelfs een twijfelachtige juridische waarde. Maar ik adviseer je wel om een disclaimer op je website te plaatsen. Lees vooral verder waarom.


Het probleem van een disclaimer is het feit dat een disclaimer geen onderdeel wordt van een overeenkomst. Het staat op je website en meer doe je er ook niet mee. Nergens hoeft iemand met een disclaimer in te stemmen. Toch is een disclaimer niet zinloos.


Door een disclaimer op je website te plaatsen laat jij zien hoe jij over bepaalde zaken denkt. Belangrijke zaken! Een disclaimer is namelijk een eenzijdige mededeling vanuit jou. Dit zijn enkele voorwaarden waaronder jij je diensten aanbiedt. Duidelijk. Bedrijven zijn hier in beginsel aan gebonden. Voor consumenten en particulieren ligt dit anders. Zij moet er wel expliciet mee instemmen.



Inhoud disclaimer


In de disclaimer geef je aan dat jij niet aansprakelijk bent voor de informatie op je website en dat alle keuzes door de bezoekers zelf en onder eigen verantwoordelijkheid worden gemaakt. Ook geef je aan dat alle rechten van intellectuele eigendom bij jou rusten.



Gebruik disclaimer


Plaats de disclaimer onderaan je website naast de privacyverklaring en de cookieverklaring.

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page