top of page

Je hebt als ondernemer vaak meerdere sets algemene voorwaarden nodig

Je leest deze tip en verwacht nu een prachtig verkooppraatje van mij. Meer algemene voorwaarden betekent meer werk voor een jurist. Zou kunnen. Deze tip is met name belangrijk voor jou als ondernemer.Waarom meerdere sets?


Stel dat jij met consumenten èn met zakelijke klanten werkt, dan heb je echt verschillende algemene voorwaarden nodig. Een consument heeft namelijk veel meer wettelijke beschermingsregels dan een zakelijke klant. Daar staat tegenover dat je veel meer speelruimte in algemene voorwaarden hebt als je business to business handelt.


Het is prettig om verschillende algemene voorwaarden te hebben, zodat jij je richting zakelijke klanten niet bindt aan voorwaarden die onnodig belastend zijn. Heb je weinig zakelijke klanten dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om deze zakelijke klanten dezelfde rechten te geven als consumenten.


Er is echt zoveel mogelijk. Je moet het alleen even weten.Inkoop- en leveringsvoorwaarden


Daarnaast kan het ook handig zijn om inkoop- en leveringsvoorwaarden te gebruiken voor je bedrijf. Inkoopvoorwaarden gebruik je als jij diensten inkoopt bij een ander bedrijf en leveringsvoorwaarden als je deze diensten weer doorverkoopt aan een klant.


Neem bijvoorbeeld een marketingbureau. Je gebruikt inkoopvoorwaarden in relatie met de bedrijven (zoals tekstschrijvers, fotografen, webdesigners, ed) die je inschakelt om content voor jouw klant te maken en leveringsvoorwaarden richting de klant waar jij de marketing voor doet. Waarom? Je wilt dat een tekstschrijver op tijd kwalitatief goede content aanlevert en dat een klant weet hoe de verhoudingen zijn geregeld als een schrijver te laat slechte teksten aanlevert.Bij twijfel bel je Akkerman


Twijfel je of jij wel de juiste algemene voorwaarden gebruikt? Laat een reactie hieronder achter, dan neem ik contact met je op om even te sparren!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page