top of page

Kopieer niet zomaar de algemene voorwaarden van een ander bedrijf

Ik hoor erg vaak dat ondernemers de algemene voorwaarden van een vergelijkbaar bedrijf hebben gekopieerd en deze ‘iets hebben aangepast’. Fijn om te zien dat je onderzoek doet naar vergelijkbare bedrijven, het is altijd goed om je concurrent in de gaten te houden. Iets minder fijn is het om te zien dat je ‘zomaar’ bepaalde voorwaarden op jouw diensten van toepassing verklaard.Voorkom een slechte onderhandelingspositie


Het kan grote gevolgen voor je hebben om je te binden aan ‘verkeerde’ voorwaarden. Neem het voorbeeld over de klant die de opdracht wijzigt en besluit dat jouw rol een stuk minder belangrijk wordt. Baal jij even. Stel dat jij de voorwaarden van een concurrent hebt overgenomen die dermate diepe zakken heeft dat deze ‘wijziging’ prima wordt gevonden. Klantvriendelijkheid voor alles. In dat geval lees jij je voorwaarden door en snak je naar adem. Jij loopt een gigantisch mooi bedrag mis en je klant gaat er vandoor met alle ideeën. Onnodig. Je onderhandelingspositie was gewoon slecht.Dit is wat je moet doen!


Ik adviseer je om met de algemene voorwaarden van een concurrent naar een jurist te gaan. Zeg tegen deze jurist dat je vergelijkbare algemene voorwaarden wilt, maar dan afgestemd op jouw diensten. Breng voor jezelf in kaart waar jij risico’s loopt en zorg ervoor dat daarover bepalingen staan je algemene voorwaarden.

Maar vertel, wie heeft jouw algemene voorwaarden opgesteld?

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page