top of page

#Onderneem je droom

Ik maak juridisch advies bereikbaar voor alle ondernemers. Ik wil dat ondernemers altijd iemand hebben die met ze meedenkt over hun juridische processen”


In maart 2020 heb ik mijn bedrijf Akkerman | Juridisch advies opgericht. Voor die tijd werkte ik bij een advocatenkantoor, maar ik merkte dat ik meer wilde dan alleen bezig zijn met juridische procedures. Ik kom uit een ondernemersfamilie en ondernemen zit in mijn bloed. Dus ik besloot om het recht te combineren met het ondernemen. Je kunt ondernemers namelijk pas goed juridisch advies geven als je precies weet hoe het is om ondernemer te zijn. Ik heb mezelf als doel gesteld dat alle ondernemers een juridische sparringpartner moeten hebben zodat ze juridische rust ervaren.


Ondernemers worstelen regelmatig met de juridische kant van hun bedrijf. Ze schakelen vaak pas een jurist in als ze tegen een probleem aanlopen of als een procedure onvermijdelijk is. Onnodig. De juridische wereld zou meer een ondersteunende rol moeten aannemen. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom verlaag ik met mijn bedrijf de drempel voor ondernemers om een jurist in te schakelen. Ik help hen om alle juridische processen in het bedrijf op orde te krijgen.


Het mooist aan mijn werk vind ik het meedenken met ondernemers over hoe ze hun juridische processen het beste kunnen inrichten. Als er een probleem is, blijkt vaak dat er in het proces dat eraan voorafging al veel dingen niet goed zijn gegaan. Ik wil die problemen juist voor zijn en zorgen dat iedere ondernemer alles goed op een rijtje heeft. Hier horen onder andere goede algemene voorwaarden en contracten bij die echt passen bij het bedrijf en bij de boodschap die je als bedrijf wilt uitdragen. Wil je zakelijke documenten? Geen probleem. Of liever een beetje humor in je documenten? Kan geregeld worden. Kort en krachtig? Perfect. Eigenlijk maak ik juridische maatpakken. Daarvoor kijk ik altijd naar wat je als ondernemer nodig hebt, waar je risico’s loopt en wat bij jou voor juridische rust zorgt. Zo heb je documenten die echt bij jou en je bedrijf passen. En ik zie steeds weer hoe opgelucht ondernemers zijn als alles eenmaal goed geregeld is.


Kom je uit (de omgeving van) Emmen? Sluit je aan bij Growing Emmen.


Credits: – Tekst: Helma Lubbers, Mevrouw Alfabet

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page