top of page

Waarom heet Akkerman | Juridisch advies eigenlijk ‘Akkerman | Juridisch advies’?

Zoek je “Akkerman” op in de Kamer van Koophandel dan vind je vele resultaten. Van bakkers, naar huisartsen, aannemers, zanger(s), melkveehouders, kermisexploitanten, kunstenaars, gitarist(en), boekhouders, hoveniers, accountants en uiteraard juristen. Overal heb je een Akkerman voor!


Akkerman (vanaf 1918)

Akkerman is dus een naam die je kunt linken aan vele ondernemers. Velen zijn directe familie van mij. Ik stam namelijk af van het bloemen imperium ‘Akkerman’. Bij de (iets) oudere generatie bekend als de bloemenwinkels bij de V&D (of de bloemen in de Nieuwe Ebbingestraat)Een aantal bloemenzaken gingen van generatie op generatie. Jilt Akkerman (mijn opa) had ook een aantal

bloemenzaken in het noorden. Hij wist als geen ander waar je handel uit kon halen. Deze genen heeft hij overgedragen op zijn zoon, Roel Akkerman (mijn vader). Ondernemen is mijn vader echt met de paplepel ingegoten. Hij begon als kind al met helpen in de bloemenwinkels. Na zijn bloemencarrière heeft Roel vele bedrijven de wind in de zeilen gegeven en nu heeft hij samen met zijn vrouw Jettie Akkerman-Mulder, een prachtig bedrijf in Emmen, de Mega-Camp (@megacampemmen) Ondernemen is dus blijkbaar een Akkerman-dingetje.


Van Akkerman naar Akkerman

Mijn familiegeschiedenis (en de bekendheid daarvan) heeft een grote rol gespeeld bij het bepalen van de naam voor mijn bedrijf. Ik zit gevestigd in het mooie noorden van Nederland, Akkerman is daar niet een onbekende naam en ik draag mijn achternaam met trots.


Akkerman, misschien minder origineel in de naam, maar wel origineel in het juridisch ontzorgen van ondernemers.

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page